Årsberetningen er afdelingsbestyrelsens sammenfattede referat af perioden mellem de ordinære afdelingsmøder.
årsberetningen fremlægges af afdelingsformanden eller et bestyrelsesmedlem på afdelingsmødet.

2023:
Bestyrelsens årsberetning fremlagt på afdelingsmødet den 11.9.2023


2022:
Ikke tilgængelig årsberetning.






Bestyrelsens beretning v/Afdelingsmødet d. 8.9.21

Hej og velkommen!!

Dejligt at se, at nogen ønsker at troppe op, selv om der ikke er fællesspisning… Det lover godt for i aften, at lige netop I er her!!

Hermed et lille overblik over, hvad der er sket, siden sidste afdelingsmøde…

Vi (bestyrelsen) startede op efter sidste afdelingsmøde med at lave rollefordeling, og det betyder at Klavs og Kjeld som hhv. formand og næstformand er valgt for to år og dermed fortsat er valgt i den kommende periode, mens Johannes og jeg er valgt for et år og dermed på genvalg…

Corona og dets artsfæller har spillet en stor rolle og vil fortsat komme til det… MEN bestyrelsen forsøgte at indhente ideer, i starten af den seneste bestyrelsesperiode, til alternativer for sociale arrangementer, fx kunstværk eller andet, der kunne være til glæde for alle og samtidig symbolisere ”bedre tider”, men ingen kom med forslag til dette…

Så snart det bliver muligt og trygt, vil bestyrelsen arbejde på sociale arrangementer igen, såsom juledekorationer, julefrokost, minimarked, sommerudflugt osv.

Husk, at selv om man ikke sidder i bestyrelsen, er man meget velkommen til at oprette sociale begivenheder, til glæde for alle dem i afdelingen, der har lyst. Fx Banko, Kreative aftner m.v. og gildesalen kan lånes til dette, så længe gildesalen fremstår rengjort efterfølgende og at man ”træder tilbage”, hvis Gildesalen lige de aftner/eftermiddage bliver udlejet…

Bestyrelsen har i løbet af det sidste år fået gennemført, at et rengøringsfirma, to gange om året, rengører gæsteværelset, da det ikke skal hænge på den valgte bestyrelse med mere ”frivilligt arbejde”. Det er dog fortsat meget vigtigt, at de som lejer gæsteværelset, afleverer det i den stand, som de selv ønsker at overtage det i!!

HUSK!! Vi har en hjemmeside, hvor du kan finde rigtig mange nyttige og praktiske informationer: www.straussvej.dk

Den nye bestyrelse, uanset hvordan den kommer til at se ud efter i aften, skal have udarbejdet et ordens- og vedligeholdelsesreglement, som gælder specifikt for Straussvej afd. 13!

Her afslutningsvis, vil jeg lige nævne, at hvis du ønsker at sætte dig i bestyrelsen, så er der et par egenskaber, som jeg/vi synes er vigtige:

-         Man skal fx kunne stole på hinanden i bestyrelsen, have tillid til at ville hinanden og afdelingen det bedst.

-         Det er vigtigt med tavshedspligt, da der kan fremkomme personlige breve/mails fra beboere i afdelingen m.m.

-         En positiv dialog og konstruktive begrundelser for sine meninger er vigtige, både i bestyrelsen og ude blandt øvrige beboere –også selv om man ikke er enige! Personlige angreb bidrager ikke med noget godt…!

-         Det synes vigtigt, at man har egenskaber i form af lidt IT-kendskab til at bruge internet og mails, da kommunikation mellem bestyrelsesmedlemmer, Boligkontoret m.v. bliver en helt del lettere.

Bestyrelsen takker for fremmødet og håber på en god aften med konstruktive input og god debat!!

Pbv. Marie

Afdelingsbestyrelsens beretning 2020

Bestyrelsens beretning v/ afdelingsmødet d. 9.9.20

Hej og velkommen.

Dejligt at se, at nogen ønskede at troppe op uden fællesspisning ;-)

Et lille overblik over det, som er sket her i afdelingen, siden sidste afdelingsmøde…

Det er ikke gået ubemærket hen, at en Corona-pandemi har ramt verden… Men inden Corona’en ramte, fraflyttede først den tidligere formand afdelingen, og lige derefter valgte næstformanden at gøre det samme, og tog 2. suppleanten med sig… Og så har et bestyrelsesmedlem været hårdt ramt af sygdom, MEN… vi har siddet tre trolige medlemmer tilbage!! (Selv om jeg godt kunne fristes til at sige som Linie 3 i aften –”HVOR er de to andre”)

Pga. Corona-situationen og manglende tilmeldinger de sidste år, så valgte bestyrelsen ikke at arrangere en sommerudflugt i år… Men vi håber den nye bestyrelse vil finde et godt mål for en sommertur til næste år, og at folk herude vil bakke op om den…

Vi vil minde om, at vi alle har meget gode muligheder for at komme af med vores affald, så respekter venligst sorteringen af affaldet!! Henrik har omdelt flyer, hvor der er ridset op, hvad god affaldssortering herude er!! (Vis seddel)

Der er her i sommer omdelt en folder, hvor de mest vigtige praktiske oplysninger er samlet. (Vis folder)

Efter Jettes sygdom, så har Banko ikke været oppe at køre. Hvis der er en eller flere, der har mod på at få det op at stå igen, så er der helt åben for denne mulighed.

Husk, det er også muligt at låne gildesalen til andre sociale arrangementer!! Fx kreativ hygge, spil af diverse former m.m

Rengøringstjansen af gildesalen står ledig, hvis nogen har interesse! Ellers må den nye bestyrelse finde en varig løsning med Alpha Service …

Henrik, bestyrelsen og boligkontoret har arbejdet hen imod at få en afklaring på alt omkring det med nyt rækværk, så det kan blive sat i værk… Vi skulle alle gerne høre nærmere om dette herefter!!

Vil du være god til at være beboernes stemme herude, så er muligheden der, her i aften ;-) Vi skal have valgt en helt ny bestyrelse…

Jeg er åben for en invitation fra den nye bestyrelse, til at videregive oplysninger, til den, der skal være ansvarlig for hjemmesiden straussvej.dk 

Her til slut vil jeg bruge lidt tid på eftertanke, som står helt for min egen regning!! Jeg har kun siddet i bestyrelsen siden nytår –kastet ind fra sidelinien og helt grøn, men allerede inden var jeg bevidst om, at vi holder en meget negativ tone herude, om hinanden, om det der sker her i afdelingen, eller mangel på samme -og på så meget mere!! Efter jeg landede i bestyrelsen blev dette markant tydeligere!! Jeg ville ønske vi kunne lette den der negative tone til at blive lidt mere positiv, imødekommende og rummelig… En plante vokser ikke, hvis den ikke får noget næring den kan leve af, ligesådan er det her i afdelingen… Hvad kan gro, hvis det bliver rakket ned…??

 Jeg håber vi får en god og konstruktiv aften…

 P.b.v. Marie

Årsberetning 2019

Godaften, og velmødt til alle.

Så er der gået endnu et år, og jeg vil her give jer bestyrelsens beretning siden det sidste afdelingsmøde.

Hvis vi starter bagfra, så har vi igen i år været nødt til at aflyse årets sommerudflugt grundet for ringe tilmelding. Det er andet år i træk, og det tager vi naturligvis op til overvejelse. Vi arbejder allerede nu med alternativer til at holde en sommerudflugt, og når vi har undersøgt nogle forskellige muligheder, vil vi naturligvis vende tilbage.

Vi har hen over sommeren været plaget at tyveri fra gårdene, og indbrud i skure samt boligerne. Der er foretaget politianmeldelser i visse af tilfældene. Vi kan opfordre til at man husker at låse dørene, både fordør og skur, samt at vi holder godt øje med vores egen og naboens hjem. Ligeledes at vi er meget opmærksomme over for al mistænkelig adfærd.

Bankokalenderen for efteråret er klar og omdelt til alle. Ligeledes er den være at finde på vores hjemmeside. Vi håber på et godt fremmøde, og hvis der er nogen der har lyst og overskud, vil Jette sætte pris på en hjælpende hånd.

Der er vedtaget en lejestigning for gildesalen på 150 kr. Dvs. at lejen af salen vil stige til 900 kr. pr. udlejning. Dette er bl.a. for at imødekomme de udgifter der er i forbindelse med udlejningen.

Vi vil gerne minde folk om reglerne for rengøring af gildesalen og gæsteværelset. Man skal huske at efterlade det i den stand man selv ønsker at modtage det i. Pengene for rengøringen går til eftersyn, slutrengøring samt et antal årlige hovedrengøringer. Det påhviler således lejerne af gildesalen at feje gulve, rengøre stole og borde, stille borde og stole på plads. At alt anvendt køkkengrej og service skal være rengjort og stillet på plads, ovn, opvaskemaskinen og køleskabet er tømt og rengjort. Ikke mindst skal toiletterne efterlades renlige, og toiletspandene skal tømmes. Alt dette står på den seddel man får udleveret ved leje af gildesalen, men det har desværre været nødvendig at nævne det her.

Gæsteværelset skal efterlades helt rengjort og opryddet. Der er ikke penge i lejen til at aflønne for rengøring.

Bestyrelsen vil gerne gøre opmærksom på Arbejdsmarkedets Feriefond, der hvert år kan tilbyde børnefamilier, der ikke selv har råd, en uges ferie for en symbolsk egenbetaling. Arbejdsmarkedets Feriefond bevilliger hvert år et stort beløb til formålet. Hvis man er en familie med børn fra 0-18 år, der ikke har råd til at holde ferie, kan man søge om plads på Lejerbos fælles Familieferie. Et ferieophold koster 500 kr. 

For det beløb får I: 
1) Et feriehus med forbrug af el, varme og vand betalt. 
2) Transporten betalt frem og tilbage. Hvis man ikke er i egen bil, men skal med bus og tog, betaler fonden også en linnedpakke til hvert medlem i familien. 
3) Tilbud om fælles aktiviteter i ugens løb 

For at komme i betragtning til et ferieophold skal man udfylde et ansøgningsskema med oplysning om familieforhold samt økonomi. I skemaet skal man også skrive hvilket feriested og hvilket tidspunkt man ønsker på hhv. Marielyst Feriecenter eller Søndervig Feriecenter.

Der vil blive informeret på afdelingens hjemmeside til foråret.


Som I kan se, er der lagt nyt gulv her i gildesalen. Gulvet er kunstlaminat, og det forventes at være stærkere og have en længere levetid. Gulvet er lagt som et forsøg med henblik på afprøvning af denne gulvtype. Hvis det holder hvad det lover, vil det blive dette gulv der fremadrettet vil blive brugt i lejemålene ved renoveringer og ombygninger.

Der er lavet en prøvemontering af nyt hegn og beklædning på skurene. I kan se det herovre i gård 5, på hjørnet ved nr. 132. Når det er endeligt godkendt, er planen at udskiftningen vil blive påbegyndt, startende med de gårde hvor det er mest tiltrængt. For stakitternes vedkommende er det helt klart i de gårde der stadig har det hvide stakit, dvs. i gård 4-5 og 6

Der er ved at blive set på alternative løsninger til vores affaldssystem her i afdelingen. Der tænkes specifikt på containerne ved hver husstand. Vores nuværende affaldstømning er steget i pris gennem de sidste år, og planen er en etablering af to anlæg, et i hver ende af afdelingen, hvor det vil være underjordiske containere. Denne løsning vil være billigere i drift ift. de tal vi har fået oplyst.

Til de af jer der har hørt om organisatoriske ændringer for vores viceværter, kan bestyrelsen orientere om, at den overordnede plan er skrinlagt. Det betyder at der ikke kommer til at ske ændringer der i første omgang får betydning for os i afd. 13.

- Til slut vil vi igen i år minde alle om, at hvis I har noget I ønsker taget op med bestyrelsen kan I altid møde op det første kvarter af bestyrelsesmødet.

I kan også altid følge med på hjemmesiden www.straussvej.dk

Vi ser endnu engang frem til et godt år for os alle på Straussvej.

På bestyrelsens vegne... tak

Karsten Nørskov